Nieuws & feiten

April 2023

RONO-strand van EEN, Drenthe


Afgelopen weekend, 11 + 12 maart, werd voor de 3e keer een 3D georganiseerd op het RONO-strand van EEN, Drenthe. Hieraan werd deelgenomen door 6 van onze leden.

Jan Nebbeling, Jasper van Gosen, Sander Hogervorst, Wilco Roorda, Jacco Bon en Peter Hanssen. Jan en Jasper deden beide dagen mee, de andere 4 alleen op zondag.
Jan en Jasper hadden geluk op zaterdag met een zonovergoten dag, hoe anders was het op zondag. We begonnen om 09:00 terwijl het nog sneeuwde, gelukkig werd het na 10:00 "droog".

De eerste lus was gesitueerd rond het meer, en met de wind erbij voelde het toch behoorlijk koud.
De pret was er niet minder om en we schoten met wisselend succes. Dat wil zeggen..... Wilco wist bijna alles met één pijl te raken. Jan en Jasper (doorgewinterde compound schutters) hadden meestal ook aan één pijl genoeg. Voor Sander (jachtboog) en Peter (bare-bow) viel het niet altijd mee om het doel te raken. Jacco (recurve net als Wilco) deed het daarentegen een stuk beter.

De tweede lus was op het camping gedeelte en door de aanwezige caravans / huisjes en bomen / struiken, was het qua temperatuur een stuk aangenamer.

De organisatie had haar best gedaan met de doelen. Ver weg, dichtbij, tussen bomen door, waaier-  inloop - en keuze doelen. Rond half vier was het gedaan met de pret en waren we, na de bogen al ingepakt te hebben, in afwachting van de prijsuitreiking.

Op zaterdag was Jan 1e en Jasper 2e, op zondag hadden de heren het omgedraaid, jasper 1e en Jan 2e. Bij de recurve wist Jacco beslag te leggen op de 2e plaats en tot ieders verbazing werd Wilco 1e. Peter werd 7e in de bare-bow klasse en van Sander is het onbekend, want hij werd in een verkeerde klasse geplaatst.

Al met al een leuke en vruchtbare dag. De volgende 3D staat alweer in de agenda's.